Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-08@01:23:02 GMT

دستور فیلتر تلگرام و واتس‌اپ در افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۳۴۳۷۲

سازمان تنظیم ارتباطات افغانستان اخیرا در حکمی به سرویس دهندگان اینترنت این کشور دستور داد خدمات پیام‌رسان‌های موبایلی واتس اپ و تلگرام را متوقف کنند. با این حال هنوز مشخص نیست که آیا آنها از این درخواست تبعیت کردند یا خیر.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، به دنبال اعلام این دستور، کاربران شبکه‌های اجتماعی و گروه‌های حقوق مدنی واکنش شدیدی به آن نشان دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش‌هایی منتشر شده مبنی بر اینکه این اقدام به دستور اداره ملی افغانستان و به هدف جلوگیری از استفاده از این پیام‌رسان‌ها از سوی گروه‌های شبه‌نظامی نظیر طالبان صورت گرفته است.

شهزاد آریوبی، وزیر موقت ارتباطات افغانستان در پیامی که در فیس‌بوک منتشر کرد، گفت: دستوری به سازمان تنظیم ارتباطات افغانستان داده شده تا به شکل تدریجی خدمات این پیام‌رسان‌ها را فیلتر کند تا بعد از شکایت‌هایی که اخیرا دریافت کردیم بتوانیم کارکرد آنها را بهبود بخشیم.

او نوشت: دولت افغانستان به آزادی بیان پایبند است و می‌داند که این یکی از حقوق شهروندی اساسی مردم کشور ما است.

حکمی که در این زمینه از سوی سازمان تنظیم ارتباطات دولت افغانستان صادر شده به تاریخ اول نوامبر و با امضای یک مقام ارشد این سازمان بوده است.

این حکم به شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت دستور داده تا خدمات تلگرام، فیس‌بوک و واتس اپ را برای مدت ۲۰ روزه و بدون تاخیر فیلتر کنند.

با این حال براساس جدیدترین گزارش‌ها هنوز خدمات این پیام‌رسان‌ها در افغانستان برقرار است و امروز (شنبه) نیز همچنان کارکرد عادی آنها ادامه داشته است.

روز جمعه گزارش‌هایی نسبت به اختلال در فعالیت این پیام‌رسان‌ها در افغانستان منتشر شد که علت آن مشخص نشد.

پیام‌رسان‌های موبایلی شامل واتس اپ، وایبر و مسنجر فیس بوک استفاده گسترده‌ای در میان سیاستمداران و اعضای دولت افغانستان دارد و طالبان نیز عمدتا با استفاده از رسانه‌های اجتماعی عملیات پیچیده خود را به اجرا در می‌آورد.

اخیرا ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در پیامی به خبرنگاران یک شماره وایبر برای ارتباط با این گروه به آنها داد تا در صورت فیلتر شدن واتس اپ از آن برای این ارتباط استفاده کنند.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۳۴۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابراهیم رئیسی یک دستور جدید صادر کرد +جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اجتماعی، با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان امور اجتماعی با کار ویژه رصد و دیده‌بانی وضعیت اجتماعی، تطابق مستمر گزارش عملکرد دستگاه‌ها در زمینه رفع آسیب‌های اجتماعی با واقعیت‌های میدانی را از ضروری‌ترین اقدامات برای تحقق اهداف سازمان و شورای اجتماعی برشمرد و از مسئولان سازمان‌ها و نهادهای مربوط خواست با رصد دقیق و مستمر شاخص‌های کنترل و کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی، تصمیم‌گیران را در داشتن نگاهی واقع‌گرایانه از شرایط و اتخاذ تصمیمات درست و به هنگام یاری کنند.

بنابر روایت ایسنا، وی دو طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «سراج» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از جمله طرح‌های مؤثر در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و ضمن تأکید بر اجرای کامل این طرح‌ها از دیگر سازمان‌ها و نهادها خواست به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

وی همچنین در این جلسه بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

رئیس‌ دولت سیزدهم با بیان این‌که «تحلیل آماری از علل و چرایی پیدایش آسیب‌ها و احصای راهکارهای رفع آنها، لازمه ارائه نگاه دقیق و صحیح به تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است»، بر بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فکری، علمی و دانشگاهی در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

وی با اشاره به این‌که «مشخص شدن نسبت دستگاه‌های مختلف با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و پیگیری و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی موثر است»، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

در ابتدای این جلسه با حضور رئیس دولت سیزدهم گزارش اجرا، آسیب‌شناسی و ارتقای آیین‌نامه‌های اجرایی طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) و سراج (سلامت روانی اجتماعی)، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903322

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • تلگرام تحت نظارت بلژیک
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • فیلتر شنی در دستگاه های تصفیه آب صنعتی
  • ابراهیم رئیسی یک دستور جدید صادر کرد +جزئیات
  • آمادگی پیام رسان بله برای ارائه خدمات به مسافران سرزمین وحی
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • رئیس سازمان همکاری اسلامی خواستار کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شد